خانه > کالج کدام بروکر > الگو مستطیل در تحلیل تکنیکال + الگوی rectangle در فارکس

الگو مستطیل در تحلیل تکنیکال + الگوی rectangle در فارکس

امتیاز:5

الگوی مستطیل به الگویی گفته می‌شود که بازار در یک حالت رنج آن را تشکیل می‌دهد، یعنی قیمت در یک محوطه افتی بین یک کف و سقف مشخص، دائم در حال جابجا شدن و به اصطلاحی درجا زدن است. تریدرها زمانی وارد معامله با این الگو می‌شوند که بازار بخواهد به صورت پرقدرت از کف یا سقف این الگو خارج شده و یک روند ترند را به سمتی آغاز کند. ما در این مقاله شما را به صورت کامل با الگوی مستطیل و شیوه ترید کردن با آن آشنا خواهیم کرد.

الگو مستطیل چیست؟

الگو مستطیل چیست؟

الگوی مستطیل به الگویی گفته می‌شود که بازار در آن رنج شده باشد. اگر به تصویر زیر نگاه کنید، پس از اینکه بازار یک حرکت را انجام می‌دهد، برای استراحت و تصمیم‌گیری مجدد مدت زمانی را در حالت رنج خواهد گذراند. این حالت رنج یک حرکت افقی در جا با کف و سقف‌های مشخص را پدید می‌آورد که در نهایت یک مستطیل را تشکیل می‌دهند.

الگوی مستطیل چیست؟
در الگوی مستطیل قیمت دچار فشردگی می‌شود و نمی‌تواند روند بسازد.

در این حالت عرضه و تقاضا در یک تعادل نسبی قرار دارند، اما قطعاً بازار به این شکل نخواهد ماند و باید منتظر تغییرات یا شکست‌ها از یک طرف مستطیل باشید. برای مطالعه بیشتر راجب دیگر الگوها روی الگوهای کلاسیک در تحلیل تکنیکال کلیک کنید.

شکست الگوی مستطیل

زمانی که الگوی مستطیل ایجاد می‌شود، حمایت و مقاومت‌های مهمی در بالا و پایین یک باکس مستطیل مانند ایجاد می‌شود. این حمایت و مقاومت بسیار مهم است، زیرا شکست این حمایت و مقاومت اولین سیگنالی است که برای شروع شدن معامله جدید به شما ارائه می‌شود. یعنی زمانی که الگوی مستطیل به صورت کامل ایجاد شد، باید منتظر بمانید تا بازار از یک طرف یکی از حمایت و مقاومت‌ها را به صورت کامل بشکند. شکست آن زمانی است که بالا یا زیر حمایت یا مقاومت تثبیت شود.

شکست الگوی مستطیل
بعد از شکست الگوی مستطیل می‌توان وارد معامله شد.

پس از اینکه مثلاً مانند تصویر بالا، کندل ها از باکس خارج شدند و شکست رخ داد، باید آماده دیدن سیگنال‌های بعدی برای ترید باشید.

نحوه معامله با الگوی مستطیل

مرحله دوم برای معامله با الگوی مستطیل این است که بعد از خروج کندل‌ها از مستطیل و شکست حمایت یا مقاومت، منتظر پولبک دوباره به همان سطح باشید و وارد معامله شوید.

نحوه معامله با الگوی مستطیل
برای ورود به الگوی مستطیل بهترین نقطه همان پولبک است.

پس از اینکه پولبک انجام شد، می‌توانید حد ضررتان را چند پیپ زیر یا بالای همان خط حمایت و مقاومت بگذارید و با ریسک به ریوارد ۱:۳ حداقل وارد معامله شوید.

الگوی مستطیل به الگویی گفته می‌شود که به صورت افقی در یک بازار رنج با حمایت و مقاومت‌های مشخص ایجاد می‌شود. معامله گران از این الگو انتظار شکست و شروع یک روند جدید را دارند.

کاربرد الگو مستطیل

الگوی مستطیل دو نوع کاربرد معاملاتی دارد، از آنجا که بازار در این الگو رنج است هم می‌توانید در همان منطقه روی حمایت و مقاومت‌ها معاملات کوتاه را انجام دهید و هم از روشی که گفتیم، پس از شکست یک طرف، یک معامله سوئینگ بلندمدت‌تر هماهنگ با جهت ترند جدید ایجاد کنید. معمولاً پس از پایان الگوی مستطیل بازار حرکت خوبی را در یک جهت انجام می‌دهد.

انواع الگو مستطیل

الگوی مستطیل یک نوع دارد، اما خروجی آن ممکن است به دو مدل انجام شود. یک مدل ادامه‌دهنده است، یعنی مثلاً پس از اینکه یک‌ترند صعودی انجام می‌شود، بازار وارد رنج شده و مستطیل را ایجاد می‌کند، سپس دوباره در همان جهت صعودی از مستطیل خارج شده و ترند را ادامه می‌دهد. در مدل دوم الگوی مستطیل باعث برگشت بازار می‌شود. یعنی مثلاً بازار یک روند صعودی دارد، سپس وارد رنج مستطیل می‌شود و در نهایت در جهت عکس، یعنی نزولی از مستطیل خارج می‌شود.

مزایا و معایب الگو مستطیل

حالا که با الگوی مستطیل آشنا شدید، می‌توانیم به صورت تیتروار مزایا و معایب این الگو را برای شما ذکر کنیم:

مزایا الگو مستطیل

  • الگوی شفاف و قابل پیدا کردن به سادگی؛
  • معامله ساده؛
  • درصد موفقیت بالا.

معایب الگو مستطیل

تنها ایرادی که می‌توان از این الگو گرفت این است که ممکن می‌باشد انتظار برای خروج بازار از الگو زمان‌بر باشد.

تفاوت الگوی پرچم و الگوی مستطیل

الگوی مستطیل و الگوی پرچم شباهت‌های زیادی به هم دارند، هر دو پس از یک ترند ایجاد می‌شوند و در هر دو یک بازار ساید ایجاد می‌شود، اما در الگوی مستطیل بازار کاملاً به صورت افقی حرکت می‌کند و در الگوی پرچم بازار یا تمایل دارد حرکتی مایل به سمت پایین یا بالا داشته باشد، یا اینکه از یک طرف دائماً جمع شود و حمایت و مقاومت‌ها را فشرده‌تر کند و به سمت هم بیاورد.

تفاوت الگوی پرچم و الگوی مستطیل
الگو مستطیل و پرچم در اصل یک الگوی ادامه دهند هستند.

در نهایت مدل معامله کردن با این دو الگو نیز کاملاً شبیه به هم است. یعنی در هر دو مدل باید منتظر شکست الگو از یک طرف و تثبیت آن بعد از شکست باشید تا بتوانید معامله را با آن انجام دهید.

آنچه در مقاله چگونه می‌توان از الگوی مستطیل برای معامله استفاده کرد، خواندیم:

همان‌طور که در این مقاله خواندیم، الگو مستطیل زمانی ایجاد می‌شود که بازار در یک حالت رنج و خنثی قرار دارد و دائماً بین یک خط حمایت و مقاومت در حال درجا زدن است، این درجا زدن یک مستطیل را می‌سازد که به صورت افقی پیش می‌رود. این الگو معمولاً بعد از یک روند ایجاد می‌شود و بازار وارد یک بلاتکلیفی می‌شود که عرضه و تقاضا در آن برابر خواهند شد، اما عموماً پس از گذشت زمان، الگو شکسته می‌شود و یک ترند جدید ایجاد خواهد شد.

سوالات متداول
آیا الگوی مستطیل قابل اطمینان است؟
بله الگوی مستطیل را می‌توان یکی از الگوهای معتبر در بازار فارکس دانست که اگر روش معامله با آن را به خوبی بیاموزید بسیار کاربردی خواهد بود.
چه زمان الگوی مستطیل ایجاد می‌شود؟
زمانی که بازار به حالت رنج یا ساید در می‌آید و هیچکدام از خریداران و فروشندگان نمی‌توانند بر یکدیگر غلبه کنند، الگوی مستطیل در یک محدوده افقی ایجاد می‌شود.
ویژگی مهم الگوی مستطیل چیست؟
الگوی مستطیل روش معامله آسانی دارد، زیرا نشان می‌دهد که قرار است یک‌ترند بعد از این حالت ساید ایجاد شود. همچنین ریسک به ریوارد آن به دلیل استاپ کوچکی که دارد بسیار مناسب خواهد بود.

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

فهرست مطالب

تبلیغات

تبلیغات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران