فیبوناچی اکستنشن چیست؟
فیبوناچی اعداد طلایی است که در ریاضیات به دنباله فیبوناچی مشهور میباشد و تحلیلگران با الهام از آن یک ابزار به نام فیبوناچی را ایجاد کردهاند. مدل اکستنشن آن، نقاط طلایی و مهمی را که بازار ممکن است در آن حرکت کند، نمایش میدهد. عموماً تریدرها برای پیدا کردن حد سود خود از این فیبوناچی استفاده میکنند که به طور ساده به شکل زیر است.
همانطور که میبینید این ابزار روی یک روند کشیده میشود و خطوطی را به شما نشان میدهد که امکان دارد قیمت تا آنجا ادامه مسیر دهد.
فیبوناچی اکستنشن چه کاربردی دارد؟
هدف استفاده از این اندیکاتور پیدا کردن اهداف قیمتی یا نقاطی است که احتمال میدهیم در آینده قیمت با مقاومت یا حتی حمایت روبهرو خواهد شد. وقتی فیبوناچی اکستنشن را روی چارت میکشیم، منتظر هستیم تا قیمت به سمت اهدافی که مشخص شده حرکت کند اما باید بدانیم که در هر کدام از خطوط ممکن است با مقاومت روبهرو شود. با این حال اگر بتواند مقاومت را رد کند، قطعاً آن را به حمایت تبدیل کرده و هدف بعدی قیمتی میتواند عدد بعدی فیبوناچی باشد. یعنی اگر معاملهگر در یک معامله باشد و یک قله جدید رخ دهد، میتواند از سطوح فیبوناچی برای ایدهای درباره اینکه قیمت ممکن است به کجا برود استفاده کند.
دنبالههای فیبوناچی را میتوان برای هر بازه زمانی یا در هر بازاری استفاده کرد. به طور معمول، سطوح فیبوناچی منطقه قیمتی را نشان میدهد که برای نماد معاملاتی و همچنین برای معاملهگران در تصمیمگیری مهم است. از آنجایی که سطوح فیبوناچی را میتوان در طول زمان بر روی امواج قیمتی مختلف ترسیم کرد، زمانی که چندین سطح از این امواج مختلف در یک قیمت همگرا میشوند، این میتواند منطقه بسیار مهمی باشد.
نحوه ترسیم فیبوناچی اکستنشن
نحوه استفاده از فیبوناچی اکستنشن به این شکل است. برای ترسیم فیبوناچی اکستنشن شما باید سه نقطه را روی چارت خود در نظر بگیرید: نقطه شروع موج، نقطه پایان موج و سومی نقطه پایان اصلاح. زمانی که فیبوناچی را روی این سه نقطه قرار دهید، به صورت خودکار اهداف قیمتی خود را ترسیم خواهد کرد. بگذارید با یک مثال در تصویر زیر آن را به شما نمایش دهیم:
همانطور که میبینید با رسم این سه نقطه فیبوناچی نشان داده است که اهداف قیمتی آن کجاست و تا کجا پیش خواهد رفت. اگر شما در نقطه اصلاحی یک معامله باز کنید به صورت مشخص باید حد سود خود را روی یکی از خطوط فیبوناچی که در بالاتر قرار گرفته است بگذارید. این نمونه برای مدل صعودی بود که برای مدل نزولی نیز همین شرایط صدق میکند.