خانه > کالج کدام بروکر > میانگین متحرک نمایی (EMA) چیست و چه کاربردی دارد؟

میانگین متحرک نمایی (EMA) چیست و چه کاربردی دارد؟

اندیکاتور میانگین متحرک نمایی یکی از انواع مووینگ اوریج است که جهت ترند و روند قیمت را روی چارت به سادگی با یک خط مشخص می‌کند. تفاوت EMA با سایر میانگین متحرک‌ها این است که وزن بیشتری را برای قیمت‌های پایانی در نظر می‌گیرد و از این رو دارای فرمول منحصربه‌فرد خودش است.

اندیکاتور میانگین متحرک

فهرست مطالب

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

اندیکاتور EMA چیست؟

اندیکاتور EMA یک اندیکاتور مووینگ اوریج مهم برای پیدا کردن ترند در بازار است. اگر بخواهیم ساده آن را تفسیر کنیم باید بگوییم که هر گام قیمت زیر خط EMA برود، یعنی بازار نزولی است و هرگاه بالای آن برود یعنی بازار صعودی است. هنگام تفسیر EMA از قوانین مشابهی استفاده کنید که برای SMA اعمال می‌شود. به خاطر داشته باشید که EMA به طور کلی نسبت به حرکت قیمت حساس‌تر است. این می‌تواند یک شمشیر دولبه باشد. از یک طرف، می‌تواند به شما کمک کند روندها را زودتر از یک SMA شناسایی کنید. همین امر سبب می‌شود تا در نوسانات کوتاه مدت دچار خطای بیشتری شود. برای مطالعه بیشتر به مقاله اندیکاتور چیست؟ مراجعه کنید.

میانگین متحرک نمایی (EMA) چیست و چه کاربردی دارد؟

همان‌طور که گفتیم کاربرد اصلی EMA برای یافتن ترند در یک دوره زمانی مشخص است. پس کاربرد اصلی آن برای پیدا کردن ترند و مسیر حرکت یک نماد معاملاتی در بازار می‌باشد. همچنین زمانی که یک روند شروع می‌شود و قدرت کافی را دارد به نوعی از EMA می‌توان به عنوان خط متحرک حمایت و مقاومت نیز استفاده کرد. معمولاً در هر ترند، برخورد به خط EMA به دلیل اصلاح و ادامه مسیر انجام می‌شود. همچنین شکت خط EMA می‌تواند به عنوان تغییر روند نیز در نظر گرفته شود. برای دیدن خطوط حمایت و مقاومت متحرک به تصویر زیر نگاه کنید.

میانگین متحرک نمایی (EMA) چیست و چه کاربردی دارد؟
همان‌طور که گفتیم کاربرد اصلی EMA برای یافتن ترند در یک دوره زمانی مشخص است.

پس خط EMA می‌تواند کاربردهای فراوانی برای یک معامله‌گر داشته باشد که شامل پیدا کردن ترند، پیدا کردن حمایت و مقاومت متحرک و پیدا کردن محل تغییر روند است.

فرمول میانگین متحرک‌ نمایی

EMA دارای فرمول خاص خود است که همان‌طور که گفتیم وزن بیشتری را برای کندل‌های آخر دوره در نظر می‌گیرد و با ضریب بالاتری مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرمول کلی EMA به شرح زیر است:

فرمول میانگین متحرک‌ نمایی
EMA دارای فرمول خاص خود است.

در این فرمول بازه زمانی، عدد رویی، ارزش، وزن و ضریب فاکتور هموارسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد تا میانگین قیمت از طریق EMA به دست بیاید. البته نگران نباشید، این محاسبات در خود اندیکاتور EMA در کسری از ثانیه برای شما انجام خواهد شد و فقط کافی است شما نتیجه آن را روی چارت مشاهده کنید و دیگر نیاز به یادگیری فرمول محاسباتی آن نخواهید داشت.

EMA یک میانگین متحرک نمایی است که تفاوت آن با SMA در درنظر گرفتن حجم بیشتر برای قیمت‌های آخر دوره است. این اندیکاتور برای پیدا کردن ترند بازار بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و با اندیکاتورهای دیگر مانند MACD، RSI و… در تمامی استراتژی‌های معاملاتی قابل ترکیب است.

تنظیمات اندیکاتور میانگین متحرک نمایی

در اندیکاتور میانگین متحرک EMA شما دوره یا تعداد روز محاسبه را می‌توانید تنظیم کنید. هرچقدر دوره را روی عدد بالاتری بگذارید، بازه بلندمدت‌تری را در فرمول خود محاسبه می‌کند و در نتیجه نوسان‌های بازار تاثیرات کمتری روی آن می‌گذارد.

تنظیمات اندیکاتور میانگین متحرک نمایی
در اندیکاتور میانگین متحرک EMA شما دوره یا تعداد روز محاسبه را می‌توانید تنظیم کنید.

تنظیم دوره به استراتژی معاملاتی و خواست خودتان بستگی دارد. مثلاً از 12 تا 20 روزه برای دوره‌ها و استراتژی‌های کوتاه مدت استفاده می‌شود. از 25 تا 50 به عنوان تنظیمات دوره‌های میان مدت و از 100 و 200 برای دوره‌های بلند مدت استفاده می‌شود. البته شما روی چارت خود می‌توانید از چند EMA نیز استفاده کنید تا دریابید که مثلاً در دوره بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت، ترند در چه وضعیتی قرار دارد

مزایا و معایب اندیکاتور میانگین متحرک نمایی

به طور کلی میانگین متحرک یکی از مهم‌ترین اندیکاتورها و پرکاربردترین آن‌هاست، زیرا تا حد ممکن دیتای صحیح و مناسبی را برای معامله از جمله پیدا کردن ترند در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهد. در ادامه مهم‌ترین مزایا و معایب آن را به شما معرفی خواهیم کرد:

مزایای اندیکاتور میانگین متحرک نمایی

مزایا اندیکاتور میانگین متحرک نمایی عبارتند از:

  • صحت اطلاعات اندیکاتور بخصوص در بازه‌های بزرگ‌تر:
  • در نظر گرفتن وزن معاملات پایانی؛
  • کمترین تاخیر در محاسبه حرکت؛
  • امکان ترکیب در بیشتر استراتژی و استفاده هم زمان با بیشتر اندیکاتورها.

معایب اندیکاتور میانگین متحرک نمایی

معایب اندیکاتور میانگین متحرک نمایی عبارتند از:

  • تکیه‌ی زیاد بر داده‌های تاریخی؛
  • یک اندیکاتور تاخیری؛
  • برای شرایط نوسانی و زمانی که بازار رنج است، مناسب نیست.

آنچه در مقاله میانگین متحرک نمایی خواندیم:

در این مقاله با اندیکاتور میانگین متحرک نمایی آشنا شدید. این اندیکاتور مشهور به صورت یک خط روی چارت به نمایش گذاشته می‌شود و این خط نشان می‌دهد که ترند به کدام سمت است، از کجا می‌توانیم به عنوان خط حمایت و مقاومت استفاده کنیم و در نهایت کجا بازار تغییر روند می‌دهد. خوبی EMA این است که امکان استفاده در همه تایم‌های زمانی را دارد. قابلیت ترکیب شدن EMA با سایر اندیکاتورها و ساده بودن استفاده از آن را می‌توان از مهم‌ترین شاخص‌های اندیکاتور EMA دانست.

تبلیغات

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

در حال مطالعه
میانگین متحرک نمایی (EMA) چیست و چه کاربردی دارد؟

تبلیغات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران