خانه > پراپ در فارکس > کلاهبرداری پراپ تریدینگ ها + پراپ های کلاهبردار

کلاهبرداری پراپ تریدینگ ها + پراپ های کلاهبردار

پراپ تریدینگ‌ها شرکت‌هایی هستند که با طراحی چلنج‌های پولی به تریدرهای حرفه‌ای مبلغ بزرگی را به‌عنوان بالانس ارائه می‌کنند. اما در این میان هستند پراپ فاندینگ‌هایی که با روش‌های مختلفی اقدام به کلاهبرداری از کاربران می‌کنند، یعنی یا پس از گرفتن پول اولیه اکانتی به کاربر تحویل نمی‌دهند یا بازار را طوری دستکاری می‌کنند تا در نهایت کاربر نتواند قوانین چلنج را رعایت کند و اکانت او از دست برود. در این مقاله نگاهی به شرکت‌های کلاهبرداری پراپ فاندینگ می‌اندازیم.

پراپ های کلاهبردار

آیا شرکت‌های پراپ تریدینگ قانونی است؟

بهتر است قبل از هر کاری به این سوال پاسخ دهیم که اصلاً پراپ تریدینگ قانونی است یا خیر؟ به طور کلی پراپ نوعی همکاری بین شرکت سرمایه‌گذار و تریدر حرفه‌ای برای معامله و سپس تقسیم سود است. این سیستم هیچ مشکلی ندارد و یک فرایند قانونی است. هستند بسیاری از شرکت‌های پراپ معروف جهان که مانند بروکرها رگوله شده‌اند یا مجوزهای لازم برای این کار را دریافت کردند. پس نتیجه می‌گیریم که فرایند پراپ تریدینگ یک کار قانونی است، البته اگر در شرکتی که صلاحیت قانونی آن را دارد، انجام شود.

کلاهبرداری در پراپ تریدینگ

در سال ۲۰۰۸، بانک‌های بزرگ و شرکت‌های سرمایه‌گذاری، مسئول بحران مالی جهانی شناخته شدند. همان‌طور که می‌دانید، بسیاری از معاملات مشکوک که در آن زمان توسط شرکت‌های پراپ انجام شد و باعث فروپاشی کل بازار مالی و در نتیجه از دست دادن میلیاردها دلار و حتی جان افراد شد. پس از آن بود که قانون ولکر برای جلوگیری از تکرار تاریخ وضع شد تا بانک‌ها و سایر موسسات مالی نتوانند مانند گذشته شرکت‌های حمایتی (پراپی) را اداره کنند. به همین دلیل، اکثریت این شرکت‌ها تمام معاملات پراپ را متوقف کردند. در حالی که این قوانین در مورد بانک‌ها اعمال می‌شود، همه شرکت‌های مستقل که امروزه در حال فعالیت هستند تحت پوشش قانون ولکر نیستند.

کلاهبرداری در پراپ تریدینگ
در سال ۲۰۰۸، بانک‌های بزرگ و شرکت‌های سرمایه‌گذاری، مسئول بحران مالی جهانی شناخته شدند.

شرکت‌های پراپی به طور کلی کلاهبردار نیستند، با این حال، کلاهبرداران در این بخش وجود دارند و سعی می‌کنند از بازار فعلی سوء استفاده کنند، زیرا نظارت زیادی روی آن‌ها وجود ندارد. نکاتی که باید به آن‌ها در هنگام انتخاب پراپ توجه کنیم و شک کنیم که ممکن است این پراپ غیر قانونی باشد شامل موارد زیر است:

  • پراپ‌هایی که حجم بالای پول را در همان ابتدا در اختیار کاربر قرار می‌دهند.
  • پراپ‌هایی که آدرس و شماره تماس صحیحی ندارند.
  • پراپ‌هایی که دارای مجوز قانونی از سیستم‌های نظارتی کشور محل تاسیس خود نیستند.
  • پراپ‌هایی که پشتیبانی قوی ندارند و پاسخگو نیستند.

معرفی پراپ فرم های کلاهبردار

در حوزه‌ای که کاربران ایرانی به دلیل تحریم‌ها مجبور هستند فعالیت کنند، پراپ های کلاه‌بردار و غیر قانونی زیادی وجود دارد که مهم است آن‌ها را بشناسید. ما در ادامه نام برخی از پراپ تریدینگ هایی که کلاهبرداری آن‌ها مسجل شده است را نام خواهیم برد تا شما به‌عنوان یک تریدر در تله آن‌ها گرفتار نشوید:

  • مشکوک: پراپ BluFx؛
  • مشکوک به دستکاری در معاملات: The Prop Trading؛
  • مشکوک به کلاه‌برداری: Earn2Trade؛
  • مشکوک به پرداخت نکردن سود: ForexTips101؛
  • مشکوک به کلاه‌برداری: Fundisus؛
  • مشکوک به کلاه‌برداری: ClickFunders.

پراپ فرم های گفته شده اعتبار بسیار پایینی دارند و سعی کنید در این پراپ فرم ها ثبت نام نکنید.

نکات مهم انتخاب پراپ فرم معتبر

رد کردن چالش‌های پراپ کار بسیار سخت و دشواری است. اینکه شما زمان و هزینه خود را بگذارید و در نهایت با یک پراپ بد روبه‌رو شوید، بسیار ناامیدکننده است. برای گرفتار نشدن در این دام، نکاتی وجود دارد که بر اساس آن‌ها می‌توانید تصمیم بگیرید که چطور یک پراپ قانونی، ایمن و حرفه‌ای را انتخاب کنید که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. قوانین شرکت؛
  2. کار با ایرانیان؛
  3. جستجو درباره پراپ؛
  4. قانونی بودن پراپ؛
  5. امکان رشد پراپ؛
  6. هزینه‌های جانبی؛
  7. تست پراپ در حساب دمو؛
  8.  درصد سود پرداختی.

در ادامه به بررسی موارد بیشتر می‌پردازیم:

قوانین شرکت:

برخی از شرکت‌های پراپ با نیت اینکه حتماً شما نتوانید چالش را پاس کنید، قوانین بسیار سختگیرانه، دراودان محدود، حد ضررهای کوچک را تعیین می‌کنند. دقت کنید قوانین محدودکننده به نوعی است که مثلاً شرکت به شما یک حساب ۱۰۰ هزار دلاری می‌دهد، اما عملاً شما با توجه به میزان محدودیت نمی‌توانید از مارجین بزرگ استفاده کنید و گویی شما مبلغ بسیار پایین‌تری را برای معامله در دست دارید.

کار با ایرانیان:

قبل از اینکه به‌عنوان یک کاربر ایرانی در یک پراپ بین‌المللی کار کنید، حتماً باید از طریق ایمیل رسمی از پشتیبانی شرکت درخواست کنید که پاسخ دهد آیا به‌عنوان یک کاربر ایرانی امکان ثبت نام، دریافت سود و حتی بسته شدن حساب در آینده وجود دارد یا خیر. بسیاری از ایرانیان در پراپ ها ثبت نام کرده‌اند اما بعد از مدتی حساب آن‌ها بن شده است. دقت کنید که از پشتیبانی آنلاین سایت چنین چیزی را نپرسید و فقط برای داشتن یک سند رسمی از طرف شرکت حتماً درخواست کنید که جواب شما را با ایمیل بدهند.

جستجو درباره پراپ:

با جستجو در اینترنت بخصوص وب سایت‌هایی که پراپ فرم‌ها را تحلیل می‌کنند، می‌توانید درباره پراپ فرم مد نظرتان اطلاعات کامل را کسب کنید. ببینید که کاربران این پراپ چه نکاتی را درباره آن گفته‌اند و کارشناسان وضعیت عملکرد آن‌ها را چطور ارزیابی کرده‌اند. در هر صورت تحقیق یک بخش مهم برای کار با پراپ فاندینگ هاست که باید حتماً قبل از شروع کار با چنین شرکت‌هایی انجام شود.

به طور کلی پراپ تریدینگ یک سیستم قانونی است که شرکت های سرمایه‌گذاری از آن برای جذب تریدرهای حرفه‌ای استفاده می‌کنند، اما در این بین هستند شرکت‌هایی که با استفاده از این فضا سعی در کلاهبرداری از کاربران با وسوسه پرداخت سرمایه‌های بزرگ به آن‌ها دارند.

قانونی بودن پراپ:

بسیاری از پراپ ها هستند که حتی آدرس یا شماره تماس صحیحی از شرکت خود ندارند. دقت داشته باشید که پراپ باید قانونی و حداقل در کشور خودش ثبت شده باشد. برای همین مسئله سعی کنید حتماً شماره ثبت شرکت، آدرس و تلفن آن را راستی آزمایی کنید. برخی مواقع آدرس دروغینی از خود ثبت می‌کنند یا شماره تماسی را ارائه می‌کنند که مجازی است و امکان تماس با آن وجود ندارد. پراپ های پیشرفته و معتبر که در اروپا، آسیا و آمریکا فعالیت می‌کنند حتماً باید از سازمان‌های نظارتی خود مجوز دریافت کنند. اگر یک پراپ خارجی بدون مجوز را مشاهده کردید، مطمئن باشید که این پراپ به هیچ سیستم نظارتی پاسخگو نیست و امکان کلاهبردار بودن آن بسیار بالا خواهد بود.

امکان رشد پراپ:

بسیاری از پراپ های حرفه‌ای هستند که حساب‌های معاملاتی بزرگی را از همان ابتدا به کاربران ارائه نمی‌کنند، یعنی آن‌ها نمی‌خواهند قبل تست شما پول زیادی را در اختیار تریدرها قرار دهند. این یک اتفاق منطقی در پراپ های حرفه‌ای است، اما آن‌ها همیشه پلن هایی دارند که در صورت مشاهده موفقیت شما، ماه به ماه چند درصد بالانس شما را افزایش دهند.

امکان رشد پراپ
بسیاری از پراپ های حرفه‌ای هستند که حساب‌های معاملاتی بزرگی را از همان ابتدا به کاربران ارائه نمی‌کنند، یعنی آن‌ها نمی‌خواهند قبل تست شما پول زیادی را در اختیار تریدرها قرار دهند.

این روند منطقی نشان می‌دهد که پراپ فرم سیستم CRM و مدیریت قوی روی مباحث مالی خود دارد و صرفاً نمی‌خواهد با وسوسه کردن کاربران از آن‌ها پول اولیه دریافت کند.

هزینه‌های جانبی:

بسیاری از پراپ تریدینگ ها هستند که علاوه بر پرداخت اولیه، هزینه‌های جانبی مثل پرداخت ماهانه ثابت را از شما می‌گیرند. ترجیحاً از چنین پراپ هایی استفاده نکنید زیرا هدف این کار کسب سود پراپ بدون در نظر گرفتن عملکرد معامله‌گر است. هیچ تریدری نمی‌تواند به صورت دائم سود سازی کند و به همین دلیل نباید بی دلیل هزینه‌های جانبی استفاده از پلتفرم را پرداخت کند.

تست پراپ در حساب دمو:

حتماً قبل از خرید یک اکانت دمو با همان شرایط چلنج از پراپ دریافت کنید و تمام شبهاتی که دارید را در آن برطرف کنید. حتماً حساب را از نظر کمیسیون، اسپرد، ساعت ریست شدن روزانه، دراودان، اسلیپیج، باز ماندن معاملات آخر هفته و هر نکته‌ای که در استراتژی شما وجود دارد تست نمایید. این کار کمک می‌کند که غافلگیر نشوید و اکانت خود را به راحتی از دست ندهید.

درصد سود پرداختی:

یک نکته بسیار مهم برای انتخاب پراپ تریدینگ، درصد سودی است که به شما پرداخت می‌کنند. برخی از پراپ ها که یک مرحله چلنج دارند عموماً سودهای کمی مانند 50% را به تریدرها می‌دهند، اما حساب‌هایی که چلنج دو مرحله‌ای دارند بیش از 70% به تریدرها ارائه می‌کنند. هنگام انتخاب پراپ در نظر داشته باشید که قرار است پس از موفقیت در چلنج چند درصد سود دریافت کنید.

روش های واریز و برداشت در پراپ

برای کاربران ایرانی با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد، روش واریز و برداشت بسیار مهم و حیاطی است پس حتماً تحقیق کنید که واریز و برداشت در این بروکر خارجی قرار است از چه طریقی انجام شود. آیا شما امکان برداشت از آن را دارید. نکته مهم این است که واریز از حساب شخص ثالث امکان‌پذیر است، اما برداشت چنین نیست و قوانین سخت‌تری دارد. بنابراین این مسئله را به خوبی مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید.

آنچه در مقاله کلاهبرداری پراپ تریدینگ خواندیم:

در این مقاله با ساختار پراپ فاندینگ ها و شیوه کلاهبرداری آن‌ها آشنا شدید. متاسفانه در فضایی که کاربران ایرانی نمی‌توانند به شرکت‌های معتبر بین‌المللی متصل شوند و مجبور هستند به پراپ های سطح پایین‌تر مراجعه کنند، ممکن است اسیر این کلاه‌برداری‌ها از شرکت‌های پراپ تریدینگ غیر قانونی بشوید. از آنجا که شرکت‌ها می‌دانند ایرانیان به دلیل تحریم‌ها توانایی شکایت و پیگیری دریافت حق و حقوق خود را ندارد، خیلی ساده می‌توانند از آن‌ها سو استفاده کنند. بنابراین به‌عنوان یک تریدر ایرانی باید دقت بسیار زیادی در انتخاب پراپ خود داشته باشید، حتماً تمامی الزامات قانونی و آن را چک کرده و مطمئن شوید چنین شرکتی حداقل دارای یک دفتر فیزیکی با آدرس مشخص است.

سوالات متداول
پراپ تریدینگ چیست؟
پراپ تریدینگ به شرکتی گفته میشود که با طراحی یک چالش معاملاتی از کاربر میخواهد با رعایت قوانین چالش را پشت سرگذاشته تا به آن‌ها سرمایه اولیه بزرگ برای معامله و تقسیم سود مشترک انجام دهند
پراپ تریدینگ مجوز دارد؟
پراپ تریدینگ در حوزه شرکت‌های خدمات مالی است و بهترین پراپ تریدینگ های جهان که در اروپا و آمریکا هستند همگی دارای مجوز رسمی می‌باشند.
چرا پراپ ها از کاربران پول می‌گیرند؟
پراپ‌ها برای شرکت در چالش‌هایشان مبلغی را برای اطمینان از ترید بودن شخص و در اختیار گذاشتن حساب دریافت می‌کنند که معمولا اگر چالش را با موفقیت پشت سر بگذارید، آن مبلغ به شما پس داده خواهد شد.

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

فهرست مطالب

تبلیغات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران