خانه > کالج کدام بروکر > بازار رنج یا خنثی چیست؟

بازار رنج یا خنثی چیست؟

بازار رنج یا خنثی (Sideway – سایدوی) به بازاری گفته می‌شود که مشخصاً هیچ جهت خاصی ندارد و در یک محدود افقی شکل در حال درجا زدن به کف و سقف‌های مشخص است. در این نوع بازار حجم بسیار پایین است، همه‌چیز بلاتکلیف شده و مشخص نیست که قرار است بازار به چه جهتی حرکت کند. هرچند بسیاری از تریدرها از چنین بازارهایی دوری می‌کنند، اما بخشی دیگر از معامله‌گران وجود دارند که با داشتن استراتژی‌هایی حرفه‌ای روی بازارهای رنج معامله می‌کنند. در این مقاله شما را به صورت کامل بازار رنج یا خنثی آشنا خواهیم کرد.

بازار رنج یا خنثی چیست؟

بازار رنج چیست؟

بازار خنثی یا بازار رنج، در واقع بازاری است که جهت ترند یا حرکتی ندارد، نه به سمت پایین حرکت می‌کند و نه به سمت بالا، بلکه در یک محدوده مشخص در حال حرکت در یک کانال افقی است. در این بازارها عموماً محدوده‌های حمایت و مقاومت بسیار واضح و شفافی رخ می‌دهد.

بازار رنج یعنی چه؟
در بازار رنج قیمت در یک محدوده در حال نوسان است.

در بیشتر اوقات بازار رنج بعد از یک حرکت ترند و یا قبل از شروع یک حرکت مهم رخ می‌دهد، البته زمان‌هایی که بازار حجم کمی دارد یا هنوز سشن های معاملاتی اصلی کار خود را شروع نکرده‌اند، امکان دارد که بازار رنج را مشاهده کنید. برای اینکه با انواع حرکت بازار آشنا شوید می‌توانید مقاله ساختار بازار را مطالعه کنید.

انواع معاملات رنج و سایدوی

روش‌های مختلفی برای نحوه معامله در بازار رنج یا خنثی وجود دارد. اکثر تریدرهایی که در چنین بازارهایی معامله می‌کند بعد از به وجود آمدن بازار رنج، حمایت و مقاومت قیمتی را پیدا کرده و در داخل همان کانال و محدوده تریدهای خود را انجام می‌دهند. اگر به تصویر زیر نگاه کنید در این شرایط ما یک بازار کاملاً رنج داریم، حالا برای معامله در این بازار شما کافی است در روی خط حمایت که رخ می‌دهد Buy و در مقاومت گزینه Sell را بزنید.

انواع معاملات رنج و سایدوی
معامله در بازار به دلیل ریسک به ریوارد بالایی که دارد یکی از محبوب‌ترین روش‌های معامله است.

یعنی در کف‌ها بخرید و در سقف‌ها بفروشید. این ساده‌ترین و در عین حال کاربردی‌ترین روشی است که با استفاده از آن می‌توان در یک بازار رنج یا سایدوی معامله کرد.

بازار رنج، بازار خنثی یا ساید به بازاری گفته می‌شود که روند کاملاً مشخصی به هیچ جهتی ندارد و یک خط افقی درون یک کانال حمایت و مقاومتی در حال حرکت است. این بازار عموماً نشان از بلاتکلیفی است بسیاری از تریدرها با استراتژی‌های کاربردی در بین همین کانال معاملات خود را انجام می‌دهند.

راه‌های تشخیص بازار رنج

به لحاظ بصری یک بازار رنج کاملاً مشخص است، در واقع زمانی که به چارت خود نگاه کنید خواهید دید که بازار به سمت بالا یا پایین حرکت نمی‌کند بلکه یک حرکت عمودی مانند دارد که گویی به یک خط حمایت و مقاومت وابسته است و اگر روی برخوردهایی که در بالا و پایین انجام می‌شود یک خط بکشید، بازار به آنها وفادار بوده و هیچ کدام را از دست نمی‌دهد. پس در قدم اول چارت خود را باز کنید، سپس به دنبال یک حرکت عمودی در بازار باشید.

راه‌های تشخیص بازار رنج
بازار رنج به سمت بالا یا پایین حرکت نمی‌کند و به اصطلاح روند ندارد.

همان‌طور که در عکس بالا مشاهده می‌کنید بعد از یک حرکت صعودی، گویی بازار در یک کانال قرار گرفته است. بالا و پایین کانال احتمالی را خط افقی بکشید، اگر مشاهده کردید که بازار به حمایت‌ها و مقاومت‌ها حداقل در 2 الی 3 نقطه وفادار است، بنابراین می‌توانید این بازار را رنج یا ساید در نظر بگیرید.

مزایا و معایب معامله در بازار رنج

اگر بخواهیم به مزایا و معایب بازار رنج اشاره کنیم، باید بگوییم که بازار رنج عموماً زیاد رخ نمی‌دهد، معمولاً این بازار زمانی ایجاد می‌شود که حجم پایین می‌آید. یکی از معایب بازار رنج این است که هر لحظه ممکن است به ترند تغییر کند، پس باید استاپ‌های بسیار کوچکی در آن استفاده کنید. مشکل بعدی اینجاست که سرعت حرکت پایین است و اگر هم یک‌ترید باز کنید، ممکن است رسیدن به سود زمان زیادی بگیرد.

اما مزایای بازار رنج این است که تشخیص آن به راحت‌ترین شکل ممکن انجام می‌شود، حتی کاربران سطح متوسط نیز می‌توانند این بازار را پیدا کرده و با آن معامله کنند. روش معامله کردن با آن نیز همان‌طور که توضیح دادیم تا حد زیادی ساده است و پیچیدگی‌های خاصی ندارد.

آنچه در مقاله بازار رنج یا خنثی خواندیم:

همان‌طور که در این مقاله متوجه شدید، بازار رنج به بازاری گفته می‌شود که ترند یا روند در هیچ جهتی در آن وجود ندارد و بازار بین یک کف و سقف حمایتی در حال درجا زدن است. عوامل مختلفی می‌تواند سبب ایجاد بازار رنج شود، از پایین بودن حجم در بازار گرفته تا استراحت و تسویه حساب بعد از یک روند و همچنین آمادگی و بلاتکلیفی خریداران خورد قبل از شروع روند جدید می‌تواند منجر به یک بازار رنج شود. دقت کنید که بازار رنج به صورت افقی در بازار دیده می‌شود و عموماً با چشم و بدون استفاده از هیچ اندیکاتوری قابل تشخیص است.

سوالات متداول
بازار رنج امنیت معامله دارد؟
بله بازار رنج اتفاقاً به دلیل شرایط آرامی که دارد برای معامله کردن بسیار مطلوب است به شرطی که استراتژی استفاده از آن را یاد بگیرید.
معمولاً چه زمانی بازار رنج رخ می‌دهد؟
معمولاً قبل یا بعد از یک‌ترند در بازار یا زمانی که هنوز سشن های قوی در بازار باز نشده‌اند، می‌توانید بازار رنج را مشاهده کنید.
کدام سشن بیشترین بازار رنج را دارد؟
عموماً در سشن سیدنی و توکیو به دلیل بلاتکلیف بودن، ممکن است با بازار رنج بیشتری روبه‌رو شوید.

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

فهرست مطالب

تبلیغات

تبلیغات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران