خانه > کالج کدام بروکر > آموزش اندیکاتور آرون در تحلیل تکنیکال

آموزش اندیکاتور آرون در تحلیل تکنیکال

امتیاز:5

اندیکاتور آرون (Aroon) یک اندیکاتور مهم معاملاتی برای نشان دادن وضعیت روند در یک نماد معاملاتی است. این اندیکاتور که دارای دو خط است و نوع اسیلاتور عمل می‌کند، نشان می‌دهد که روند صعودی در ارجحیت است یا روند نزولی. حتی با اندیکاتور آرون می‌توانید متوجه شوید که آیا به طور کلی یک نماد معاملاتی دارای روند است یا خیر. ما در این مقاله به صورت کامل اندیکاتور آرون را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

اندیکاتور آرون

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

اندیکاتور آرون چیست؟

اندیکاتور آرون توسط Tushar Chande ساخته و توسعه یافته است و نشان می‌دهد که یک نماد دارای روند است یا خیر. همچنین یکی از کارهای مهمی که انجام می‌دهد، نشان دادن شروع یک روند جدید یا پایان یک روند در حال اجرا است.

اندیکاتور آرون
اندیکاتور آرون توسط توشر چانده ابدا شده است.

خود اندیکاتور Aroon دارای دو نشان‌گر به نام Aroon Up و Aroon Down است که خوانش وضعیت بازار از روی این دو خط انجام می‌شود. برای مطالعه بیشتر راجب اندیکاتور به مقاله اندیکاتور چیست؟ مراجعه کنید.

تحلیل اندیکاتور آرون

برای اینکه بتوانید از اندیکاتور آرون استفاده کنید، باید بدانید که این اندیکاتور چطور کار می‌کند، همان‌طور که مشاهده کردید اندیکاتور آرون دارای دو خط سبز و قرمز رنگ است که شیوه کار آن‌ها به این صورت است:

خط Aroon Up که با سبز نشان داده می‌شود، وقتی که از خط قرمز عبور کند و به ناحیه سقف یا همان عدد نزدیک به ۱۰۰ برسد، به این معناست که یک روند صعودی شروع شده و ادامه دارد. اما زمانی که خط قرمز جای خود را با خط سبز عوض کند یعنی روند صعودی احتمالاً به پایان رسیده است.

خط Aroon Down که با رنگ قرمز نمایش داده می‌شود، زمانی که از خط سبز عبور کند و به ناحیه سقف ۱۰۰ نزدیک شود، یعنی قدرت رند نزولی بالاتر رفته و شما شاهد یک روند نزولی خواهید بود. اما اگر در طی این مسیر خط سبز خط قرمز را بشکند و جایشان با هم عوض شود یعنی روند نزولی به اتمام رسیده است.

اندیکاتور Aroon
خط aroon up اگر بالای ۸۰ باشد یعنی روند صعودی شروع شده است.

اما از طریق این اندیکاتور می‌توانید بازار رنج را نیز تشخیص دهید. بازار رنج زمانی در این اندیکاتور خود را نشان می‌دهد که خط‌ها در بالا در محدوده ۶۰ و ۷۰ با شکل نوسانی زیادی در حال تغییر باشند و به هیچ کدام از خط‌های سبز رنگ و قرمز رنگ به ۱۰۰ نرسند.

خط aroon down
خط aroon down بالای خط ۸۰ بیاید روند نزولی شروع می‌شود.

برای درک بهتر خوانش وضعیت رنج در بازار به تصویر بالا نگاه کنید.

محاسبه اندیکاتور آرون

حالا که می‌خواهید اندیکاتور آرون را استفاده کنید، باید بدانید که محاسبات این اندیکاتور چطور انجام می‌شود و چطور می‌تواند یک روند را تشخیص دهد. اندیکاتور یک سقف قیمتی را با فاصله ۲۵ کندل با قیمت حال حاضر بازار در نظر می‌گیرد، سقف قیمتی از طی ۲۵ کندل گذشته از همه بالاتر است. حالا نوسان قیمت بین این سقف قیمتی را با اعدادی از ۰ تا ۱۰۰ روی نشانگر خود به کاربر نشان می‌دهد. هرچه قیمت‌های جدید فاصله بیشتری داشته باشند با اعدادی نزدیک ۰ و هرچه قیمت‌ها فاصله کمتری داشته باشند، با اعداد نزدیک ۱۰۰ آن‌ها را نشان می‌دهد. این توضیح را به خاطر داشته باشید تا درباره فرمول محاسبه Aroon Up و Aroon Down صحبت کنیم.

فرمول محاسبه Aroon Up

در آرون Aroon Up، قیمت‌ها مدام سقف قیمتی ۲۵ کندل گذشته خود را می‌شکنند، چون بازار در حال بالا رفتن است به همین دلیل طبق توضیحی که دادیم پس باید خط سبز مدام اعدادی نزدیک ۱۰۰ یا ۱۰۰ را نشان دهد و همین امر به کاربر می‌فهماند که روند صعودی است. اما به محض اینکه قیمت‌های جدید نتوانند نزدیک به سقف قیمتی ۲۵ کندل آخر خود شوند و از آن فاصله بگیرند، خط نیز از عدد ۱۰۰ فاصله می‌گیرد و به مرور افت می‌کند تا زمانی که به کف قیمتی ۲۵ کندل اخیر برسد و این مسئله سبب می‌شوند اندیکاتور نشان دهند که روند صعودی تمام شده است و خط قرمز بجای خط سبز به عدد ۱۰۰ نزدیک می‌شود.

فرمول محاسبه Aroon Down

در Aroon Down نیز همین‌طور است. زمانی که بازار دائماً در حال شکستن یا نزدیک بودن به کف قیمتی ۲۵ کندل اخیر خود است. خط قرمز نیز به عدد ۱۰۰ نزدیک می‌شود که به کاربر نشان می‌دهد که در حال ادامه روند نزولی است، اما مادامی که قیمت‌ها دیگر نتوانند کف قیمتی ۲۵ کندل اخیر خود را بشکنند و از آن فاصله بگیرند، خط قرمز نیز از عدد ۱۰۰ فاصله می‌گیرد تا جایی که قیمت به سقف قیمتی تغییر مسیر می‌دهد و سبب می‌شود خط قرمز از بالا به پایین بیاید و خط سبز از آن عبور کند. این مسئله نشان‌دهنده تغییر روند نزولی به صعودی است.

آموزش کار با اندیکاتور آرون

برای دریافت سیگنال از اندیکاتور آرون باید منتظر تغییر روند در بازار باشید. به عکس زیر نگاه کنید، جایی که خط قرمز انداخته شده است، مشاهده می‌کنید که خط سبز خط قرمز را شکانده و به نزدیک ۱۰۰ رسیده است. این نقطه می‌تواند یک سیگنال خرید برای شما باشد.

اندیکاتور aroon
برای دریافت سیگنال از اندیکاتور آرون باید منتظر تغییر روند در بازار باشید.

برای روند نزولی نیز کاملاً برعکس است، هر زمان خط قرمز توانست خط سبز را بشکند و بالای آن قرار بگیرد، یعنی نزدیک به عدد ۱۰۰ بشود، به این معناست که روند نزولی قدرت گرفته است و در حال شکاندن کف های قیمتی خودش است و می‌توانید به عنوان یک سیگنال نزولی از آن استفاده کنید.

قطع کردن خط در اندیکاتور آرون
وقتی خط قرمز خط سبز را می‌شکند شما می‌توانید وارد معامله فروش شوید.

دقت داشته باشید که از این اندیکاتور نمی‌توانید به تنهایی استفاده نمایید و بهتر است حتماً آن را جز ترکیبی از اندیکاتورهای خود قرار دهید. به این معنی که از اندیکاتور آرون برای تایید باقی نشانه‌های خود برای پیدا کردن یک روند استفاده کنید، زیرا اندیکاتوری نیست که قدرت سیگنال‌دهی به تنهایی را داشته باشد.

اندیکاتور آرون (Aroon) یک اندیکاتور ویژه مشخص کردن روند بازار است که نشان می‌دهد روند شروع شده است و چه قدرتی دارد و کی روند تغییر می‌کند. البته این اندیکاتور کمی سیگنال‌های خود را با تاخیر صادر می‌کند.

مزایا و معایب اندیکاتور آرون

حالا که از این اندیکاتور می‌خواهید برای تکمیل استراتژی‌های معاملاتی خود استفاده کنید، بهتر است برخی از مزایا و معایب آن را نیز بشناسید که به شرح زیر است:

مزایا

  • آسان بودن یادگیری استفاده از اندیکاتور؛
  • امکان تشخیص شروع و ادامه روند.

معایب

  • تعداد سیگنال‌های بالا و اشتباه در تایم فریم پایین و همچنین بازار نوسانی؛
  • دارای سیگنال‌های تاخیری.

تفاوت اندیکاتور آرون و اندیکاتور DMI

یکی از اندیکاتورهایی که کاری مشابه با اندیکاتور آرون را انجام می‌دهد، DMI نام دارد. نام کامل این اندیکاتور Directional Movement Index است. این اندیکاتور برخلاف آرون که بر اساس قیمت 25 کندل گذشته عمل می‌کند، هیچ زمان یا تعداد کندلی را در محاسبات خود استفاده نمی‌کند و فقط بر اساس اختلاف و میزان تغییر قیمت روند را مشخص می‌کند. به عکس زیر که هر دو اندیکاتور را نشان می‌دهد دقت کنید.

تفاوت اندیکاتور DMI و آرون
اندیکاتور Directional Movement Index تفاوت زیادی با اندیکاتور آرون ندارد.

وقتی +DI بالای -DI باشد، فشار رو به بالا بیشتر از فشار نزولی در قیمت است. برعکس، اگر -DI بالاتر از +DI باشد، فشار نزولی بیشتری روی قیمت وجود دارد. این شاخص ممکن است به معامله‌گران کمک کند تا جهت روند را ارزیابی کنند. متقاطع بین خطوط نیز گاهی اوقات به عنوان سیگنال معاملاتی برای خرید یا فروش استفاده می‌شود.

تفاوت اندیکاتور Aroon و اندیکاتور ROC

اندیکاتور دیگری که می‌توانیم با آرون مقایسه کنیم، اندیکاتور ROC است که دارای یک خط سیگنال است که از طریق خط وسط آن به دو بازه 0 تا -40 و 0 تا +40 تقسیم می‌شود. در اندیکاتور Roc برخلاف آرون که بالاترین یا پایین‌ترین قیمت در 25 کندل اخیر را می‌سنجد، در Roc میانگین درصد تغییر قیمت در حال حاضر بازار نسبت به یک دوره مشخص شده سنجیده می‌شود.

تفاوت اندیکاتور Aroon و اندیکاتور ROC
اندیکاتور ROC است که دارای یک خط سیگنال است که از طریق خط وسط آن به دو بازه 0 تا -40 و 0 تا +40 تقسیم می‌شود.

دوره ی آن به صورت پیش فرض روی 9 است اما هر چقدر که بخواهید می‌توانید میانگین دوره را تغییر دهید. این میانگین دوره مبدأ سنجش تغییرات قیمت، به درصد نسبت به قیمت زنده بازار است. اگر خط سیگنال اندیکاتور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، بالای خط وسط 0 باشد، درصد تغییرات میانگین رشد دارد پس بازار نیز صعودی خواهد بود، ولی اگر زیر 0 باشد کاهش دارد و بازار نزولی خواهد بود.

آنچه در مقاله اندیکاتور آرون در تحلیل تکنیکال خواندیم:

همان‌طور که در این مقاله خواندید، اندیکاتور آرون یک اندیکاتور ویژه مشخص کردن شروع روند و حتی میزان قدرت آن است که با دو خط Aroon Up و Aroon Down به سادگی به صورت بصری این موضوع را به شما نمایش می‌دهد.

این اندیکاتور که همیشه برای روند صعودی بالاترین قیمت‌های 25 کندل قبل را مورد محاسبه قرار می‌دهد و برای نزولی پایین‌ترین قیمت 25 کندل قبل را محاسبه می‌کند. در نظر دارد که اگر قیمت دائماً سقف قیمتی قبلی را بشکند یا نزدیک آن باشد سیگنال صعودی را با بالا بردن خط سبز سیگنال به عدد 100 نشان می‌دهد، اما اگر خط قرمز سیگنال را بالا ببرد یعنی قیمت دائماً در حال شکاندن یا نزدیک شدن به کف های خود است و سیگنال نزولی به شما ارائه خواهد داد.

سوالات متداول
اندیکاتور Aroon چه کاربردی دارد؟
از این اندیکاتور برای مشخص کردن روند و قدرت روند و همچنین پایان یک روند می‌توانید استفاده کنید.
دوره اندیکاتور آرون چقدر است؟
دوره محاسباتی این اندیکاتور 25 کندل قبل است و متاسفانه قابل تغییر هم نیست به همین دلیل ممکن است برای هر نمادی مناسب نباشد.
چه اندیکاتورهایی مشابه اندیکاتور Aroon هستند؟
چند اندیکاتور دیگر مانند اندیکاتور ROC و DMI نیز با مدل محاسباتی متفاوت اما همین سبک روند را شبیه به اندیکاتور آرون مشخص می‌کنند.

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

فهرست مطالب

تبلیغات

تبلیغات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران