پمکس (Pemex)، شرکت دولتی نفت مکزیک، در حال مذاکره با خریداران احتمالی در آسیا، از جمله چین و اروپا برای یافتن بازارهای جایگزین صادراتی است. این اقدام پس از وضع تعرفههای جدید توسط دونالد ترامپ صورت میگیرد.
ترامپ اخیراً تعرفه ۲۵ درصدی بر کالاهای مکزیک و کانادا اعمال کرده که در آن نفت خام مکزیک مشمول مالیات ۲۵ درصدی شده است. این در حالی است که نفت خام کانادا از معافیت ۱۰ درصدی برخوردار است.
سال گذشته، پمکس ۸۰۶ هزار بشکه نفت در روز صادر کرد که ۵۷ درصد آن به ایالات متحده صادر شد. در ژانویه، صادرات نفت مکزیک ۴۴ درصد کاهش یافته و به ۵۳۲ هزار و ۴۰۴ بشکه در روز رسید که پایینترین سطح در چند دهه اخیر محسوب میشود.
مقام ارشد دولت مکزیک اعلام کرده که پمکس با خریداران احتمالی در بازارهای غیر آمریکایی در حال مذاکره است. وی تأکید کرد که تقاضا برای نفت خام سنگین مکزیک در اروپا، هند و آسیا وجود دارد.
منابع تجاری پمکس تأیید کردهاند که کشورهایی مانند چین، هند، کره جنوبی و ژاپن بازارهای مناسبی برای صادرات نفت مکزیک هستند، هرچند هزینههای حمل و نقل بالاتر است.
یکی از تاجران نفتی گفته تنها آسیا میتواند حجم نفتی که به آمریکا فرستاده نمیشود را جذب کند، زیرا پالایشگاههای این منطقه قادر به پردازش نوع خاصی از نفت خام هستند.
مقامات پمکس تأکید کردهاند که قصد ندارند برای حفظ مشتریان آمریکایی تخفیفی ارائه دهند و پس از پایان قراردادهای فعلی، نفتکشها احتمالاً به سمت آسیا و اروپا هدایت خواهند شد.
مکزیک با وجود اینکه تولیدکننده بزرگ نفت است، اما تولید از میادین نفتی قدیمی آن در خلیج مکزیک به پایینترین سطح در بیش از چهار دهه اخیر رسیده است.
سیستم ضعیف پالایش داخلی و تأخیر در راهاندازی پالایشگاه جدید المکا (Olmeca) با ظرفیت ۳۴۰ هزار بشکه در روز، باعث شده مکزیک همچنان مجبور به صادرات نفت خام و واردات بنزین و گازوئیل باشد.
بدون سرمایهگذاری قابل توجه در اکتشاف و تولید، مکزیک ممکن است در آینده مجبور به واردد نفت خام برای تأمین ظرفیت پالایشگاهی خود شود.