خانه > آموزش ارز دیجیتال > استیبل کوین چیست؟ + انواع استیبل کوین ها

استیبل کوین چیست؟ + انواع استیبل کوین ها

امتیاز:5

تنها مدت کمی پس از ساخت و ایجاد بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، نیاز به ارزهایی که نوسان قیمتی کمتری نسبت به سایر ارزها دارند و یا هیچ نوسان قیمتی ندارند، در بازار ارزهای دیجیتال احساس شد. استیبل کوین‌ها، دسته‌ای از ارزهای دیجیتال هستند که از لحاظ نوسانات قیمتی، با سایر رمزارزها متفاوت‌اند. در این مطلب به بررسی مفهوم استیبل کوین چیست و همه موارد مربوط به آن خواهیم پرداخت.

استیبل کوین چیست؟

استیبل کوین چیست؟

به ارزهای دیجیتالی که هیچ نوسان قیمتی ندارند و دارای قیمت ثابتی هستند، استیبل کوین (Stable Coin) می‌گویند. استفاده اصلی استیبل کوین‌ها، در انتقال‌های بین‌المللی است تا افراد اطمینان داشته باشند در طول فرایند انتقال، ارزش دارایی تغییر نخواهد کرد.

استیبل کوین چیست؟
استیبل کوین‌ stablecoin از ارزهای دیجیتال که ساختار متفاوتی نسبت به سایر رمزارز‌ها دارند.

با توجه به استفاده استیبل کوین‌ها از فناوری بلاکچین و امکان انجام انواع انتقال‌های بین‌المللی بدون نیاز به واسطه‌گری دولت‌ها، این دسته از ارزهای دیجیتال، خیلی زود طرفداران زیادی پیدا کردند و در مدت زمان کمی، تعداد بسیار زیادی از استیبل کوین‌ها ایجاد شدند.

فهرست مطالب

پشتوانه استیبل کوین چیست؟

هر استیبل کوین به واسطه سیاست مدیریتی خود، پشتوانه‌ مختلفی دارد. به عنوان مثال برخی استیبل کوین ها مانند تتر (USDT)، پشتوانه فیزیکی به صورت دلار آمریکا و طلا دارند؛ در حالی که برخی دیگر از استیبل کوین‌ها، پشتوانه‌های غیر متمرکزی مانند بیت کوین دارند.

یکی از اولین سوالاتی که در بررسی موضوع استیبل کوین چیست، ممکن است برای کاربران به وجود بیاید، پشتوانه این ارزها است. زیرا نبود نوسان قیمتی برای یک ارز دیجیتال، نیازمند پشتوانه بسیار قوی است. تعداد زیادی از استیبل کوین‌ها، مدتی بعد از فعالیت، دچار فشار فروش شدند و این فشار فروش، باعث افت قیمت آنان شده است و ضرر زیادی به سرمایه‌گذاران خود تحمیل کردند.

آینده استیبل کوین ها

بررسی آینده یک استیبل کوین مناسب برای سرمایه‌گذاری، نیازمند انجام بررسی‌های لازم در مورد نقشه راه، اهداف و پشتوانه آن است تا سرمایه افراد در بلند مدت، در معرض ریسک‌های پیش بینی نشده قرار گیرد.

کاربرد استیبل کوین
از کاربردهای استیبل کوین‌ها، توانایی آنها برای تسهیل پرداخت‌ها می باشد.

البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که بازارهای مالی کاملا غیر قابل پیش‌بینی هستند و هیچ تحلیل قطعی در مورد آینده هیچ ارزی، به صورت قطعی و صد درصد، صحیح و درست نیست.

استیبل کوین ارز دیجیتالی با پشتوانه ارز فیات یا دارایی فیزیکی است که برای حفظ ثبات در بازار ارزهای دیجیتال عرضه شده است. این رمزارزها مزایای متعددی برای سرمایه‌گذاران به‌همراه داشته‌اند.

انواع استیبل کوین ها

استیبل کوین‌ها از لحاظ پشتوانه قیمتی، به سه دسته اصلی تقسیم بندی می‌شوند که عبارتند از:

  1. استیبل کوین‌های وابسته به ارزهای فیات (Fiat-collateralized Stable Coins)؛
  2. استیبل کوین‌های وابسته به ارزهای دیجیتال (Crypto-collateralized Stable Coins)؛
  3. استیبل کوین‌های الگوریتمی (Algorithmic Stable Coins).

هدف از ساخت استیبل کوین ها چه بود؟

نوسانات مختلف بازار ارزهای دیجیتال و نبود یک ارز برای مبدا معاملات، نیاز به ساخت ارزهایی بدون نوسان را در اکوسیستم کریپتوکارنسی ایجاد کرد و استیبل کوین‌ها، مدتی کوتاهی پس از ساخت و ایجاد، توانستند نیازهای معامله‌گران و سرمایه‌گذاران مختلف را برآورده کنند.

کاربرد استیبل کوین ها چیست؟

  • تسهیل در انتقالات؛
  • محافظت از سرمایه در برابر نوسانات؛
  • استفاده در برنامه‌های غیر متمرکز؛
  • امکان وثیقه‌گذاری.

تسهیل در انتقالات:

استیبل‌ کوین‌ها به دلیل نداشتن نوسانات قیمتی، بهترین گزینه برای انتقال‌های مختلف با استفاده از ارزهای دیجیتال هستند. با استفاده از این ارزها، انتقال‌دهنده اطمینان دارد که در طول زمان انجام تراکنش، تغییری در ارزش آن ایجاد نخواهد شد.

محافظت از سرمایه در برابر نوسانات:

استفاده از استیبل کوین‌ها، یکی از بهترین راه‌های محافظت از سرمایه در هنگام نوسانات شدید و پامپ و دامپ‌های بازار کریپتوکارنسی است. افراد می‌توانند با تبدیل سرمایه خود به استیبل کوین‌های مختلف، از نوسانات مختلف بازار در امان باشند.

استفاده در برنامه‌های غیر متمرکز:

پرداخت کارمزد با استفاده از استیبل کوین‌ها در برنامه‌های غیر متمرکز، یکی دیگر از فواید اصلی استیبل کوین‌ها است. استیبل کوین‌ها به دلیل ثابت بودن ارزش، گزینه مناسبی برای پرداخت کارمزد و موارد مربوط به آن در برنامه‌های غیر متمرکز هستند.

امکان وثیقه‌گذاری:

یکی از اصلی‌ترین کاربردهای استیبل کوین‌ها، استفاده به عنوان وثیقه، در پلتفرم‌های وام‌‌دهی است. افراد می‌توانند استیبل کوین‌های خود را که استفاده خاصی از آنان نمی‌کنند را در اختیار پلتفرم‌های وام‌دهی قرار دهند تا در ازای آن، وام‌های مختلف به صورت ارز دیجیتال دریافت کنند.

مزایا استیبل کوین‌ ها چیست؟

  • حفاظت از سرمایه در برابر تورم: استیبل کوین‌ها به دلیل ثبات قیمتی، می‌توانند سپر تورمی خوبی برای کاربرانی که در کشورهای دارای تورم بالا زندگی می‌کنند باشد؛ زیرا ارزش این دارایی‌ها، در گذشت زمان تغییری نخواهد کرد.
  • عدم نیاز به حساب بانکی: با توجه به اینکه استیبل کوین‌ها گزینه مناسبی برای انتقالات بین‌المللی هستند؛ می‌توان از آنان بدون استفاده و افتتاح هیچ حساب بانکی، نسبت به ارسال پول در سراسر دنیا و بدون هیچ محدودیت نظارتی اقدام کرد.
  • امکان ایجاد بازارهای معاملاتی با ثبات: ترکیب استیبل کوین‌ها با دیگر ارزهای دیجیتال، جفت ارزهای معاملاتی پایداری را ایجاد می‌کند؛ این موضوع به این معناست که فرد بعد از فروش ارز دیجیتال مورد نظر خود، از ثابت بودن ارزش سرمایه بعد از فروش، اطمینان دارد.

معایب استیبل کوین ها چیست؟

  • عدم پذیرش توسط دولت‌ها: از زمان ایجاد استیبل کوین‌ها، این ارزهای دیجیتال به عنوان خطری جدی برای ارزهای فیات شناخته شده اند و به همین دلیل، برخی دولت‌ها سعی در ممنوع کردن معاملات این ارزها دارند.
  • از بین رفتن ثبات قیمتی: یکی از اصلی‌ترین خطرات استیبل کوین‌ها، از بین رفتن ثبات قیمتی آنان، به دلایل مختلف است. این موضوع همیشه مورد انتقاد مخالفان ارزهای دیجیتال بوده است و از این خطر، به عنوان یکی از مهم‌ترین معایب استیبل کوین‌ها و ارزهای دیجیتال یاد می‌شود.
  • وابستگی و مدیریت توسط نهادهای مرکزی: برخی از استیبل کوین‌ها مانند USDT و USDC، به دلیل مدیریت توسط نهادهای مرکزی، اصل غیر متمرکز بودن ارزهای دیجیتال را زیر سوال می‌برند و امکان ردگیری تراکنش‌ کاربران توسط این نهادها وجود دارد.

آنچه از مقاله استیبل کوین چیست آموختیم:

در این مطلب به بررسی کامل موضوع استیبل کوین چیست پرداختیم تا قبل از خرید و فروش این نوع خاص از ارزهای دیجیتال، در مورد آن آگاهی کاملی داشته باشید. استیبل کوین‌ها به دلیل تنوع زیاد، می‌توانند گزینه مناسبی برای نگهداری، در امان بودن از نوسانات بازار و انتقال‌های مختلف باشند.

سوالات متداول
استیبل کوین چیست؟
نوعی ارز دیجیتال است که نوسان قیمت رمزارزها را ندارد، چراکه از دارایی‌های فیزیکی یا ارزهای فیات مانند دلار آمریکا پشتوانه می‌گیرد.
استیبل کوین های معروف کدام‌اند؟
از استیبل کوین‌های معروف می‌توان به تتر (USDT)، ترو یو اس دی (TrueUSD)، دای (DAI)، یو اس دی کوین (USDC) و… اشاره کرد.
استیبل کوین الگوریتمی چیست؟
استیبل کوین الگوریتمی نوعی خاصی از استیبل کوین است که ارزش آن با استفاده از الگوریتم‌های برنامه‌نویسی‌شده، ثابت باقی می‌ماند درنتیجه نیازی به ذخیره فیزیکی دارایی در دنیای واقعی ندارد.

امیر پیروزی
من امیرحسین پیروزی هستم از سال 2012 وارد بازارهای مالی شدم و سرمایه گذاری خود را در بورس شروع کردم؛ سپس در سال 2016 وارد بازار فارکس شدم و سعی کردم تجربیات خود را در تحلیل تکنیکال، معامله بر روی سرمایه جذب شده …

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دنبال بروکر بهتری؟

کمکت میکنیم بروکر مناسبت رو انتخاب کنی

ارتباط رایگان با مشاوران حرفه‌ای

امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران