خانه > آموزش ارز دیجیتال > دارایی دیجیتال چیست؟ + انواع دارایی های دیجیتال

دارایی دیجیتال چیست؟ + انواع دارایی های دیجیتال

امتیاز:4.7

دارایی دیجیتال یا ارز دیجیتال، به نوعی پول یا دارایی دارای ارزش در محیط اینترنت و فضای مجازی می‌گویند که افراد در تمامی دنیا می‌توانند از آنان استفاده کنند. در این مطلب به بررسی موضوع ارز دیجیتال یا دارایی دیجیتال چیست و بررسی تمامی موضوعات مربوط به آن، خواهیم پرداخت.

دارایی دیجیتال چیست؟

دارایی دیجیتال چیست؟

دارایی دیجیتال یا ارز دیجیتال، به دارایی‌های ارزشمند در بستر اینترنت می‌گویند که بر خلاف دارایی‌های سنتی مانند ارزهای فیات، غیر قابل لمس بوده و افراد از طریق کیف پول‌های ارز دیجیتال، به نگهداری و انتقال این دارایی‌ها، می‌پردازند.

دارایی دیجیتالی چیست؟
دارایی های دیجیتال در واقع نوعی پول دیجیتال است که برخلاف دارایی های فیات هیچ وجود فیزیکی ندارد.

ارزهای دیجیتال تحت قوانین مالی هیچ کشوری نیستند؛ پس نحوه انجام تراکنش‌ها در دارایی دیجیتال چیست؟ این دارایی‌ها، با استفاده از فناوری بلاکچین مدیریت می‌شوند و تایید تراکنش‌ها، در شبکه بلاکچین انجام می‌شود.

فهرست مطالب

انواع دارایی های دیجیتال چیست؟

البته دارایی‌های دیجیتال به ارزهای دیجیتال محدود نمی‌شوند و انواع مختلفی دارند که ارزهای دیجیتال، پرطرفدارترین آنان هستند. برخی از دارایی‌های دیجیتال عبارتند از:

  • حساب‌های مختلف؛
  • تصاویر و فیلم‌ها؛
  • توکن های غیر قابل تعویض یا NFT ها؛
  • گذرواژه‌های امنیتی.

مزایا و معایب دارایی های دیجیتال چیست؟

در این بخش به بررسی موضوع مهم‌ترین مزایا و معایب دارایی‌های دیجیتال چیست، خواهیم پرداخت:

مزایا دارایی های دیجیتال:

  • غیر متمرکز بودن: بر خلاف دارایی‌ها و ارزهای سنتی، دارایی‌ها و ارزهای دیجیتال به صورت کاملا غیر متمرکز و بدون نظارت و یا قوانین هیچ فرد، نهاد و یا دولتی فعالیت می‌کنند و بر پایه بلاکچین هستند.
  • سطح دسترسی بالا برای همه افراد: دارایی‌های دیجیتال، برای همه عموم در دسترس هستند و هیچ محدودیتی برای افراد در خرید، فروش و نگهداری این دارایی‌ها وجود ندارد.
  • ایمنی بالا: دارایی‌ها و ارزهای دیجیتال، امنیت بیشتری نسبت به دارایی‌های سنتی دارند اما علت امنیت بالای دارایی های دیجیتال چیست؟ پاسخ بسیار کوتاه است: فناوری بلاکچین.

معایب دارایی های دیجیتال:

  • حملات سایبری و هک شدن دارایی‌ها: هر کجا اینترنت باشد، خطر از دست رفتن دارایی افراد توسط هکرها و افراد سودجو هم وجود دارد و این موضوع جزو جدی‌ترین معایب دارایی‌های دیجیتال است.
  • فعالیت کلاهبرداران: به دلیل غیر متمرکز بودن نحوه مدیریت دارایی‌ها و ارزهای دیجیتال، کلاهبرداران زیادی برای سرقت وجوه و دارایی‌های کاربران، در این فضا فعالیت می‌کنند.
  • امکان از دست رفتن دارایی افراد: با توجه به آینده نامشخص ارزها و دارایی‌های دیجیتال، ممکن است دارایی افراد به صورت کامل از دست برود و فاقد ارزش شود.
دارایی دیجیتالی به انواع دارایی‌ها گفته می‌شود که ماهیت دیجیتالی دارند و قابل معامله هستند. ویژگی‌های منحصربه‌فرد این دارایی‌ها باعث شده است تا توجه سرمایه‌گذاران به آنها جلب شود.

آینده دارایی های دیجیتال چیست؟

آینده دارایی‌ها و ارزهای دیجیتال، به دلایل بسیار زیادی مانند عدم پذیرش توسط دولت‌ها، کاملا نامشخص است اما با توجه به عملکرد بیت کوین به عنوان مهم‌ترین دارایی و ارز دیجیتال و روند رو به رشد قیمتی این ارز، می‌توان گفت دارایی‌های دیجیتالی، آینده ترسناکی نخواهند داشت.

ایمن شده با رمزنگاری
بصورت صد در صد نمیتوان گفت که آینده دارایی های دیجیتال قابل پیشرفت است، اما به طور کلی با توجه به روند پیشرفتی که تاکنون داشته اند، میتوان گفت به احتمال زیاد آینده ای روشن در انتظار است.

در بررسی موضوع آینده دارایی‌ دیجیتال چیست، هیچ قطعیتی وجود ندارد و هر گونه تحلیل قطعی در این مورد، کاملا اشتباه است؛ زیرا ارزهای دیجیتال نیز جزوی از بازارهای مالی هستند و نمی‌توان به صورت قطعی در مورد آینده آنان، نظری ارائه کرد.

آیا ایرانیان می توانند از دارایی های دیجیتال استفاده کنند؟

با توجه به غیر متمرکز بودن بازار ارزهای دیجیتال و عدم وجود یک نهاد و یا دولت واحد، مشکلی برای استفاده ایرانیان از ارزهای دیجیتال و دارایی‌های دیجیتال وجود ندارد. البته برخی از پلتفرم‌ای متمرکز خارجی، به دلیل تحریم‌های بین‌المللی به ایرانیان خدمات نمی‌‌دهند؛ اما این موضوع مشکلی برای استفاده ایرانیان از ارزهای دیجیتال ایجاد نمی‌کند.

مالیات دارایی های دیجیتال در ایران

تا به این لحظه (مهر 1403)، هیچ مالیاتی برای نگهداری و معامله ارزها و دارایی‌های دیجیتال در ایران تصویب نشده است؛ اما با توجه به اینکه حساب‌های افراد در صرافی ارز دیجیتال ایرانی تحت نظر است، امکان دریافت مالیات با توجه به کارکرد حساب افراد، وجود دارد.

اما باید بدانید با توجه به قوانینی که در مورد استخراج ارزهای دیجیتال به تصویب رسیده است، تمامی دستگاه‌ها . ماینرهای استخراج ارزهای دیجیتال، باید از سازمان صنعت، معدن و تجارت، مجوز فعالیت دریافت کنند و شامل پرداخت مالیات هستند.

آنچه از مقاله دارایی دیجیتال چیست آموختیم:

در این مطلب به بررسی موضوع دارایی دیجیتال چیست و تمامی موارد مربوط به این مفهوم پرداختیم؛ امیدواریم مطالعه این مطالب، برای شما مفید بوده باشد. دارایی‌ها و ارزهای دیجیتال به عنوان یکی از نیازهای اساسی در دنیای اینترنت، به سرعت در حال رشد و فراگیر شدن است و هر سال، تعداد زیادی از افراد دنیا در حال آشنایی با این فناوری و استفاده از آن هستند.

سوالات متداول
دارایی دیجیتال چیست؟
دارایی دیجیتال به دارایی‌هایی گفته می‌شود که ماهیت دیجیتالی دارند، باارزش و قابل انتقال هستند.
انواع دارایی های دیجیتالی کدام هستند؟
انواع دارایی های دیجیتالی شامل تصاویر، ویدیوها، اسناد، توکن‌ها، رمزارزها، توکن‌های اوراق بهادار و… می‌شوند.
مدیریت دارایی های دیجیتال چگونه است؟
مدیریت دارایی دیجیتال شامل یک سیستم متمرکز برای سازماندهی و دسترسی به دارایی‌های دیجیتالی می‌شود.

امیر پیروزی
من امیرحسین پیروزی هستم از سال 2012 وارد بازارهای مالی شدم و سرمایه گذاری خود را در بورس شروع کردم؛ سپس در سال 2016 وارد بازار فارکس شدم و سعی کردم تجربیات خود را در تحلیل تکنیکال، معامله بر روی سرمایه جذب شده …

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دنبال بروکر بهتری؟

کمکت میکنیم بروکر مناسبت رو انتخاب کنی

ارتباط رایگان با مشاوران حرفه‌ای

امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران