خانه > آموزش ارز دیجیتال > انواع معاملات ارز دیجیتال + ۱۱ استراتژی برتر در بازار کریپتو

انواع معاملات ارز دیجیتال + ۱۱ استراتژی برتر در بازار کریپتو

امتیاز:5

انواع معاملات ارز دیجیتال را می‌توان به 11 دسته تقسیم کرد: اسپات، فیوچرز، مارجین، رنج تریدینگ، اسکالپینگ، پوزیشن تریدینگ، سویینگ تریدینگ، فیدینگ تریدینگ، هولد کردن، مومنتوم تریدینگ و معاملات فرکانس بالا. هرکدام از این روش‌ها مزایا و معایبی دارند، معامله‌گران باید با بررسی دقیق این استراتژی‌ها، بهترین سبک معاملاتی را برای خود انتخاب کنید.

انواع معاملات ارز دیجیتال
فهرست مطالب

انواع معاملات در ارزهای دیجیتال چیست؟

معاملات ارزهای دیجیتال باتوجه به نحوه اجرا، هدف و استراتژی معاملاتی مورد نیاز، به انواع مختلف دسته‌بندی می‌شوند. یک استراتژی موفق در این بازار، باید شامل مجموعه‌ای از این استراتژی‌ها باشد و معامله‌گران باید با بررسی استراتژی‌های مختلف و مزایا و معایب آنها، بهترین الگوریتم را برای خود پیدا کنند.

درادامه، برخی از مهم‌ترین انواع معاملات ارز دیجیتال که به‌طور رایج توسط معامله‌گران کریپتو استفاده می‌شوند را بررسی می‌کنیم.

بهترین روش های معامله در ارز دیجیتال عبارتند از:

  1. اسپات (Spot trading)؛
  2. معاملات فیوچرز (Futures)؛
  3. معاملات مارجین (Margin)؛
  4. رنج تریدینگ (Range Trading)؛
  5. اسکالپینگ (Scalping)؛
  6. پوزیشن تریدینگ (Position Trading)؛
  7. سویینگ تریدینگ (Swing Trading)؛
  8. فیدینگ تریدینگ (Fading Trading)؛
  9. هولد کردن (Holding)؛
  10. مومنتوم تریدینگ (Momentum Trading)؛
  11. معاملات فرکانس بالا (HFT (High Frequency Trading.

در ادامه هریک از انواع معاملات بازار کریپتو را به طور کلی بررسی می کنیم:

اسپات

در معاملات اسپات (Spot trading) طیف وسیعی از ارزهای دیجیتال در فواصل زمانی کوتاه‌مدت خرید و فروش می‌شوند. هدف اصلی معاملات اسپات این است که تا جای ممکن با قیمت پایین بخرید و با قیمت بالا بفروشید.

در بازار اسپات، معاملات بلافاصله پس از تکمیل سفارش، تسویه می‌شوند. این بازار درمعرض نوسانات زیادی می‌باشد که بازتابی از احساسات معامله‌گران است. تریدرها در این بازار اغلب از تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند.

معاملات فیوچرز

در معاملات فیوچرز، معامله‌گران افزایش قیمت یک دارایی را پیش‌بینی می‌کنند. این معاملات در واقع توافقی برای خرید یک دارایی در تاریخ و قیمت از پیش تعیین‌شده است و برای افزایش قیمت دارایی در طول زمان شرط‌بندی می‌شود.

مزایای معاملات آتی به شرح زیر هستند:

  • امکان استفاده از اهرم‌؛
  • پوشش ریسک و نوسانات لحظه‌ای؛
  • دسترسی زیاد به بازار.
انواع معاملات ارزهای دیجیتال
انواع معاملات ارزهای دیجیتال را به طور کلی بررسی می کنیم.

در معاملات آتی قراردادی منعقد می‌شود که طبق آن اگر قیمت بازار در زمان انقضا بیشتر از قیمت قرارداد باشد، تریدر می‌تواند با خرید دارایی با قیمت پایین‌تر قرارداد، سود کند.

معاملات مارجین

با معاملات مارجین می‌توانید در صورت نداشتن سرمایه کافی، یک ارز را با قرض گرفتن مبلغی از کارگزاری خریداری کنید. وقتی این پول را از یک کارگزار یا صرافی قرض می‌گیرید، دارایی‌های شما به‌عنوان وثیقه عمل می‌کنند. بنابراین، معاملات مارجین به شما این امکان را می‌دهند تا بیشتر از آنچه که می‌توانید خرید کرده و سود خود را به حداکثر برسانید.

البته، این معاملات علاوه‌بر سود می‌توانند ضرر را هم افزایش دهند. همچنین در استفاده از این روش باید سود مبلغ قرض گرفته شده را هم درنظر داشته باشید، زیرا اگر بهره بالا باشد، ممکن است سود شما به ضرر تبدیل شود. برخی از صرافی‌ها ممکن است به دلیل ریسک بالا این نوع معاملات را ارائه ندهند.

رنج تریدینگ

در رنج تریدینگ (range trading) معامله‌گران از نوسانات مکرر قیمت بین دو سطح ثابت استفاده می‌کنند. زمانی‌که یک دارایی به‌طور مداوم بین قیمت پایین (حمایت) و قیمت بالا (مقاومت) نوسان دارد، این استراتژی را ایجاد می‌کنند.

استراتژی رنج تریدینگ
ترید با استراتژی تریدینگ رنج معمولاً بر اساس حرکت قیمت در بازه های خاص انجام می شود.

معامله‌گران در این روش، حرکات قیمت در گذشته را رصد می‌کنند تا الگوهای قیمتی تکراری را شناسایی و سپس با استفاده از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال، نقاط ورود و خروج در این محدوده را مشخص می‌کنند. این روش نسبت به سایر انواع معاملات در ارزهای دیجیتال ریسک کمتری دارد و برای معامله‌گران مبتدی یک گزینه مناسب است.

اسکالپینگ

اسکالپینگ یک استراتژی معاملاتی کوتاه مدت برای سود بردن از تغییرات جزئی و نوسانات قیمت است. با این استراتژی می‌توان ده‌ها معامله را در یک روز انجام داد. این رویکرد برای بازارهای صعودی بسیار مفید است. اسکالپرها از طریق حجم زیادی از سودهای کوچک، سود بزرگی کسب می‌کنند.

از مزایای اسکالپینگ می‌توان پتانسیل بالای آن برای کسب سود در بازارهای بی‌ثبات، است. البته برای استفاده بهتر از این روش باید روی جفت‌های معاملاتی با نقدینگی بالا تمرکز کنید. برای مطالعه بیشتر به مقاله اسکلپ چیست؟ مراجعه کنید.

پوزیشن تریدینگ

در معاملات پوزیشن تریدینگ یک دارایی برای مدت طولانی نگهداری می‌شود که ممکن است از چند هفته تا یک سال متفاوت باشد. در پوزیشن تریدینگ برعکس معاملات روزانه، یک معامله‌گر نگرانی‌های کمتری درمورد محرک‌های کوتاه‌مدت قیمت دارد. هدف این روش، شناسایی روند قیمت دارایی‌ها است که برای دوره‌های نسبتا طولانی ادامه دارد و منجربه سود می‌شوند.

سویینگ تریدینگ

معاملات سویینگ تریدینگ (Swing Trading) جایگاه منحصر به‌فردی در بین انواع معاملات ارز دیجیتال دارند. در این روش معامله‌گران می‌توانند با به دست آوردن سود حاصل از نوسانات قیمت طی روزها و هفته‌ها، سود کسب کنند. این استراتژی به‌ویژه در یک بازار صعودی، که نوسانات کوتاه مدت هم وجود دارد، سود خوبی به همراه خواهد داشت.

تریدرها می‌توانند از شاخص‌هایی مانند RSI و MACD برای مشخص کردن نقاط ورود و خروج از بازار استفاده کنند و یا از الگوها و روندها را برای شناسایی فرصت‌های نوسانی بهره ببرند.

فیدینگ تریدینگ

در فیدینگ تریدینگ (Fading Trading) معامله‌گران دارایی‌هایی می‌خرند که قیمت آنها در حال کاهش است. برای مثال، اگر یک سهم در یک دوره کوتاه از ۱۰ دلار به ۱۵ دلار افزایش یابد، در معاملات فیدینگ انتظار می‌رود که قیمت آن شروع به کاهش کند. هدف معامله‌گران در این روش، کسب درآمد از روندی که در حال معکوس شدن است، می‌باشد.

فیدینگ تریدینگ (fading trading)
فیدینگ تریدینگ از سبک هایی است که متخصصان و فعالان حوزه‌ی ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این استراتژی دو فرض مهم وجود دارد: اولا، معامله‌گران تصور می‌کنند که قیمت به سطح خرید یا فروش بیش از حد رسیده است. دوما، فرض می‌کنند که خریداران یک ارز پس از افزایش قیمت شدید آن در یک دوره کوتاه، شروع به فروش آن می‌کنند. این روش معمولا توسط معامله‌گران حرفه‌ای و کارشناسان حوزه‌ مالی اجرا می‌شود.

انواع معاملات ارز دیجیتال به معامله‌گران کمک می‌کنند تا با استفاده از استراتژی‌های متناسب با خود و شرایط بازار، بهترین روش را برای خرید رمز ارز و کسب سود به‌کار بگیرند.

هولد کردن

نگهداری یا هولدینگ یک تکنیک سرمایه‌گذاری است که در آن افراد ارزهای دیجیتال را خریداری کرده و آنها را برای مدت طولانی نگه می‌دارند. این کار به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد تا در طولانی مدت از افزایش ارزش ارز دیجیتال خود سود ببرند.

بهترین زمان برای خرید و نگهداری ارز دیجیتال شامل مواقع زیر می‌شود:

  • بازار نزولی: قیمت‌ها در این بازار، به طور کلی پایین‌تر هستند و فرصت خرید دارایی با قیمتی کم فراهم می‌شود.
  • استفاده از استراتژی DCA: این روش برای کاهش تاثیر نوسانات پیشنهاد می‌شود و شامل سرمایه‌گذاری مقدار ثابتی پول در فواصل زمانی منظم، بدون توجه به قیمت دارایی است.

سرمایه‌گذاران می‌توانند از استراتژی هولد کردن سود ببرند، زیرا در معرض نوسانات کوتاه مدت نیستند و از ریسک فروش جلوگیری می‌کنند. با خرید کریپتو و نگهداری آن در بلندمدت، سرمایه‌گذاران از مسیر صعودی کلی بازار، سود می‌برند.

مومنتوم تریدینگ

مومنتوم تریدینگ (Momentum Trading) یکی از انواع معاملات ارزهای دیجیتال کوتاه مدت است. در معاملات مومنتوم اینگونه فرض می‌شود که دارایی‌های در حال حرکت، همچنان تمایل به حرکت دارند که در بازار کریپتو کارنسی بسیار صدق می‌کند.

مهم‌ترین مزایای این روش شامل موارد زیر است:

  • پتانسیل سود بالا؛
  • سادگی و دسترسی؛
  • انعطاف‌پذیری در بازه‌های زمانی مختلف.

می‌توانید از ابزارهای تحلیل تکنیکال مانند میانگین‌های متحرک، شاخص قدرت نسبی (RSI) و MACD برای شناسایی کریپتوهایی که حرکت صعودی دارند، استفاده کنید.

معاملات فرکانس بالا

استراتژی (HFT (High Frequency Trading به الگوریتم‌ها و ربات‌های معاملاتی نیاز دارد تا ورود و خروج سریع به بازار را تعیین کنند. استفاده از این استراتژی، درک کامل اصول پیچیده بازار را می‌طلبد، چراکه الگوریتم‌های به‌کار رفته در این روش اغلب تخصصی هستند. درنتیجه، این روش بیشتر برای معامله‌گران باتجربه مناسب است.

آربیتراژ، بازارسازی، شناسایی نقدینگی و معاملات حرکتی چهار نوع استراتژی هستند که در معاملات فرکانس بالا استفاده می‌شوند. هدف اصلی این روش، کسب سود از فعالیت معامله‌گران دیگر است. در این معامله، می‌توان حتی با کوچک‌ترین نوسانات در بازار سود کسب کرد.

آنچه در مقاله انواع معاملات خواندیم:

در این مقاله به طور کامل با انواع معاملات ارزهای دیجیتال آشنا شدیم که باتوجه به شرایط بازار و معامله‌گران می‌توانند بسیار مفید باشند. مهم است که معامله‌گر با بررسی دقیق این استراتژی‌ها، مجموعه‌ای از معاملات را متناسب با شرایط خود به‌کار بگیرد.

سوالات متداول
انواع معاملات ارز دیجیتال کدام‌اند؟
انواع معامله در ارز دیجیتال شام هولد کردن (HODL)، اسکالپینگ (Scalping)، سوئینگ تریدینگ (Swing Trading) و… می‌شوند.
آیا معامله ارز دیجیتال در ایران قانونی است؟
معامله رمزارز‌ها و خرید و فروش ارز دیجیتال در ایران به‌صورت رسمی، قانونی نیست، اما هیچ قانونی هم که آن را غیرقانونی درنظر بگیرد تصویب نشده است.
معامله ارز دیجیتال چیست؟
ترید ارز دیجیتال، استفاده از استراتژی‌ها و ابزارهای مختلف برای خرید رمز ارز است.

محمد فتاحی
فعالیتم در زمینه تولید محتوای متنی را از سال 98 در صرافی ها شروع کردم و به نوشتن در مباحث پایه ای ارز دیجیتال علاقه دارم و تاکنون بیش از 100 مقاله در سطح وب در این زمینه از من منتشر شده است

در حال مطالعه
انواع معاملات ارز دیجیتال + ۱۱ استراتژی برتر در بازار کریپتو

تبلیغات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران