مقایسه امنیت ارزهای دیجیتال با پول واقعی
امنیت هر ارز، وابسته به نوع مدیریت آن است. پول واقعی کاملا در اختیار دولتها و بانکهای هر کشور است و تقریبا میتوان گفت امنیت تضمین شدهای دارد. در مقابل، ارزهای دیجیتال، به صورت غیر متمرکز مدیریت میشوند و امنیت آن، با استفاده بلاکچین و فرایند رمزگذاری آن که تگ نام دارد، انجام میشود.
حتی در صورت هک شدن و یا ورشکستگی یک بانک، به دلیل نظام متمرکز مالی هر کشور، تمامی خسارات کاربران پرداخت میشود. در ارزهای دیجیتال، هک شدن بلاکچینها تقریبا غیر ممکن است و احتمال نفوذ به این شبکه، تقریبا غیر ممکن است. این موضوع، یکی از مزایای بسیار مهم بلاکچین است که بستری غیر متمرکز و امنیتی مثال زدنی دارد.
مزایا و معایب پول واقعی چیست؟
در این قسمت به بررسی مزایا و معایب پول واقعی یا همان ارزهای فیات خواهیم پرداخت.
مزایا پول واقعی چیست؟
- امنیت تضمین شده: به دلیل قوانین مالی تصویب شده توسط دولتها، امنیت دارایی کاربران در هر صورت تضمین شده و قابل دسترسی است. علاوه بر آن، در صورت بروز مشکل در شبکه هر بانک، امکان استفاده از ارزهای فیات به صورت فیزیکی برای افراد فراهم است.
- پذیرش توسط دولتها: ارزهای فیات به دلیل ساخت توسط دولتها، پذیرفته شده توسط تمامی پلتفرمهای مالی هستند و شما میتوانید با استفاده از داراییهای خود، در تمامی موسسات مالی کشور خود، به خرید و فروش سهام و یا سرمایهگذاری بپردازید.
- پایداری نسبی از لحاظ ارزش: ارزهای فیات و پولهای واقعی، در مقایسه با سایر داراییهای دیجیتال، از لحاظ ارزش، پایداری خوبی دارند و دارای ارزش ثابتی هستند. البته این موضوع به پایههای اقتصادی هر کشور نیز بستگی دارد.
معایب پول واقعی چیست؟
- وابستگی به سیاستهای دولتها: ارزهای فیات به دلیل مدیریت کامل توسط دولتها، وابستگی صد درصدی به سیاستهای مرکزی دارند. به همین دلیل، کوچکترین تغییرات در سیاستهای مالی هر دولت، میتواند بخش بسیار مهمی از میزان ارزش دارایی شهروندان را تحت تاثیر قرار دهد.
- امکان چاپ پول بدون پشتوانه: دولتها میتوانند بدون ایجاد پشتوانههای مالی مانند طلا، اقدام به چاپ پول بدون پشتوانه کنند که این موضوع در کوتاه و بلند مدت، باعث افزایش تورم و کاهش ارزش خرید و دارایی افراد شود.
- عدم کنترل افراد بر تراکنشها: به دلیل مدیریت متمرکز ارزهای فیات، شهروندان امکان مدیریت تراکنشها به صورت عمومی را ندارند و فقط دولتها و مراجع مالی میتوانند بر تراکنشهای مالی شهروندان نظارت کنند.